Kelta fahoroszkóp

 

DIÓFA

április 21. – április 30.       október 24 – november 02.

 

Hajlíthatatlan, konok, keményfejű, kiszámíthatatlan. Nem hallgat senkire, öntörvényű. Mindent el akar érni. Reakciói spontának. Rugalmatlan, úgy érzik, hogy az emberek, hogy kifejezetten ellenszenves. Ennek ellenére csodálják nagyvonalúságáért. Kiváló stratéga, intelligens,szorgalmas és igyekvő. Szereti a változatosságot a kalandot. Nagy álmodozó a realitás kissé távol áll tőle. Tetteit erényeit kicsit felnagyítja, kiszínezi, tisztában van a lehetőségeivel és a korlátokkal is. Nagy a tudás iránti vágya. Romantikus, szenvedélyes szerelmes, de borzasztóan nehéz alkalmazkodni hozzá. Féltékeny, pedig ő sem mindig hűséges, amint elkötelezi magát, alkalmazkodó és kitartó, hűséges társ lesz, egy darabid. Ha ellaposodik a házassága új szenvedély, új partner után néz.

 

GYERTYÁNFA

június 04. – június 13.     december 02. – december 11.

 

Megbízható, ígéreteit betartja, segítőkész, lehet rá számítani. Idealista típus. Intelligens, jó megjelenésű. Zárkózott, nehezen nyílik meg. Szereti a szabadságot, könnyen változtat lakóhelyet, nem ragaszkodik a gyökereihez. Kutatja az új dolgokat, információkat. Nagyon erős tudásvágy munkál benne. Kötelességtudó, éppen ezért tűnik néha kissé nehézkesnek, mert mindent jól átgondol, nem hoz elhamarkodott döntéseket. Bizonytalan, gyanakvó. Szereti és el is várja, hogy munkatársai és felettesei dicsérjék a munkáját, keresi az elismerést. Értelmes. Szereti az önállóságot, hamar saját lábára áll. Szeretne kiváló körülmények között élni. Barátait megválogatja, ezért nincs is sok belőle. Művészi érzékkel rendelkezik, szereti, ha harmónia veszi körül. Nehezen fogadja el a szerelmet, de szeret flörtölni, ha már elkötelezi magát, akkor hűséges. Kötődik párjához, de a munkája is rendkívül fontos számára.

 

BÜKKFA

december 22.

 

Jó megjelenésű, még idős korában is formás testalkatú. Mindent józanul megtervez és végrehajt. Racionális gondolkodás jellemzi. Arra vágyik, hogy szerencsés legyen az élet minden területén és a gazdagság is az álmai közé tartozik. Mindent el akar érni, amit csak lehet, de csak akkor kockáztat, ha biztos a dolgában. Nehéz eltéríteni elképzeléseitől, kitartó típus. Különös érzéke van a pénzszerzéshez. Gyakorlatias, az elvek helyett a gyakorlati dolgokat ügyesen megvalósítja. Szereti az otthonát. Precíz, takarékos és megbízható jó barát. Visszahúzódó a szerelemben, nem jellemző rá a szenvedély, nem meri megmutatni igazi érzelmeit. Hűséges partner. Nem a szívére , hanem az eszére hallgat, ha összeköti az életét valakivel. Álma a nagy család.

 

LUCFENYŐ

február 19. – február 27. augusztus 24. – szeptember 02.

 

Nehéz kiismerni, mert egyik énje igénytelen, egyszerű nem nagyravágyó, a másik viszont szereti a jólétet, a fényűzést. Ragaszkodik a gyökereihez. Az élet minden területén megállja a helyét, alapvetően nem kérkedő, inkább visszahúzódó típus. Jó szervező, célját minden erejét összeszedve végre is hajtja. Nehezen nyílik meg, nehéz a bizalmába férkőzni. Jó barát és társ. Akit a bizalmába fogad és megkedvel, élete végéig kitart mellette. Gyakran dédelget olyan álmokat, amelynek a megvalósítására nincs lehetőség. Sokszor csalódik. Kerüli a konfliktusokat, a harmónia szükséges a munkájához. Nagyon zavarja a tudatlanság és a rendetlenség. Gyorsan lángra lobban a szerelme, de ugyanolyan gyorsan ki is huny. Titokzatos és kiismerhetetlen a szerelemben. Akit viszont szeret, abban maximálisan megbízik, könnyen levehető a lábáról. Választott párjához hűséges. A párkapcsolat elején nem bánja, ha irányítják, de később már ő veszi át a kormányrudat.

 

KŐRISFA

május 25. – június 03.    november 22. – december 01.

 

Mindenki kedveli, mindenkit könnyen meghódít, mert kedves és bájos, gyakran kihívó a viselkedése és öltözéke. Élénk, örök mozgó típus, nagy képzelőerővel rendelkezik. Nem tud önkritikát gyakorolni. Sajátos, megnyerő külső és belső tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet kiválóan használ céljai elérése érdekében. Szereti a változatosságot, az egyszerű és megszokott életet utálja. Néha elviselhetetlen, mégis megnyerő és csábító tud lenni. Állandóan menne, mozgásban lenne, szeret ismerkedni. Izgága. A fantáziája rendkívül élénk, gazdag ötletekben. Művészi hajlamokkal rendelkezik. Időnként hajlamos a kesergésre. Mindig vannak nagy céljai életében. Becsvágyó ember. Nem kitartó, nem türelmes, mindent azonnal akar. Saját törvényei vannak, amit ő bármikor átléphet, mástól viszont nem tűri el. Jók a megérzései, ezért gyakran kitűnik a társai közül. Szereti, ha felismerik, és elismerik, megdicsérik, felnéznek rá, törtető típus. Bármennyire becsvágyó is ennek ellenére becstelenségre sosem lenne képes. Nincs tekintettel senkire csak saját magára. Váltogatja a szerelmeit, nehéz bekötni a fejét, a szerelem csak játék számára. Azonban, ha egyszer valaki meghódítja, és igent mond, akkor lehet rá számítani. Nem lehet unatkozni mellette. A házasságban nem lehet rövidpórázon tartani.

 

NYÍRFA

június 14. – június 24.

 

Barátságos, sok embernek szimpatikus, kedvelik, bár a nagy társasági életnek nem híve. Nem hivalkodó, természetes megjelenésű. Szereti az otthonát, otthon ülő típus, mindig van elfoglaltsága. Nem anyagias. Hosszú útra nehezen vállalkozik, bár szereti a hosszú erdei sétákat, kirándulásokat. Természetkedvelő. Álmodozó típus, nagy álmai vannak, melyeket nem mindig tud megvalósítani, de igyekszik és teljesen sosem adja fel. Nehezen nyílik meg, féltve őrzi érzéseit. Kevés barátja van. A csendes, meghitt hangulat híve. Konzervatív, ennek ellenére az újdonságokat elfogadja. Munkájában a precizitás rendkívüli szerepet játszik. Ha valami nem sikerül rossz kedvű lesz és hol magát, hol másokat hibáztat. Sokat rágódik dolgokon. Szereti, ha elismerik a munkáját, a dicséret növeli önbizalmát. Ha valaki közel kerül hozzá, teljesen a hatalmába kerülhet. Párkapcsolatban gyengéd, nem igazán szenvedélyes, de hűséges típus.

 

JUHARFA

április 11. – április 20.    október 14. – október 23.

 

Fantáziadús és eredeti. Szeret a társaság középpontjában lenni, ennek ellenére egyik oldalról szemérmes, visszahúzódó, de büszke és ambiciózus. Szereti, ha hízelegnek neki. Büszke arra, hogy szexi, hogy kisugárzása van és vonzza az embereket. Könnyen tanul, magas intelligenciával rendelkezik, kitartó és céltudatos. Az elkezdett munkát mindig befejezi. Szorgalmas. Kissé ideges típus, de ennek ellenére erős. Nem áll tőle távol a gúnyolódás, az ironizálás. Logikája éles. Bonyolulthelyzetekben i megtalálja a megoldást. Kapcsolatteremtő képessége kiváló, jó közvetítő és szervező. Szereti a szabályokat és be is tartja. Nehezen lehet meghódítani, nem engedi, hogy a lelkébe, szívébe lássanak. de a látszat néha csal, mert hűséges típus, bár viselkedése néha megtévesztő. A szerelmi élete visszafogott, néha még komplikált is. A házasságot nem kapkodja el, mert szerinte a család csak akadályozza az előrehaladásban. Akit meghódít, annak nem lesz unalmas az élete.

 

FŰZFA

február 28. – március 10.    szeptember 03. – szeptember 12.

 

 

Szépségével, bájával sikereket ér el. Empatikus, érzékeny, bátor, mégis előfordul, hogy meglepetést okoz, mert nem úgy viselkedik, ahogy elvárják tőle. Egyszer álmodozó, máskor nyugtalan, szeszélyes. Nem szereti a változatosságot, az ismeretlent. Szeszélyessége öltözködési stílusa, kisugárzása magára irányítja a férfiak figyelmét. Gyakran előfordul, hogy úgy érzi nem értik meg őt. Munkájában szorgalmas, becsületes. Hangulatváltásai kedvezőtlenül hatnak a munkájára és a kapcsolataira is. Romantikus, vannak művészi hajlamai, természetkedvelő, a nyugalmat és nem a nyüzsgést kedveli. A rendetlenség kikészíti. Kezdeményező érzékeny típus. Szeret adni, másoknak örömet okozni. Szereti, ha szeretik. Kiváló a beleérző képessége, segítő szándékú, ezért gyakran ki is használják. Igényes a szerelemben és szeszélyes is. Hamar megsértődik, de ugyanolyan könnyen békül is. A szeretett társat mindig maga mellett akarja tudni. Nehezen viselné a csalódást. Érzékeny. Párjának állandóan biztosítania kell szerelméről. Féltékeny, párja gyakran érezheti, hogy megfullad mellette.

 

HÁRSFA

március 11. – március 20.    szeptember 13. – szeptember 22.

 

Kényelem szerető már-már lusta, békességszerető ember, ennek ellenére mindent megtesz azokért, akik belopóznak a szívébe. Ez igaz a szerelemre és a barátságra is. Utálja a stresszt, a feszültséget, mindenáron ki akar maradni belőle. Legnagyobb vágya, hogy nyugalomban, boldogságban, békében és biztonságban éljen. Szereti az embereket, meghallgatja őket, nála bárki védelmet találhat. Az élet sok területén azonban bizonytalan, van amikor bátor és vakmerő, másik alkalommal azonban gyáva és behódoló, egyszer szórja a pénzét, máskor a fogához veri a garast. Azt lehet mondani, hogy saját magán is nehezen igazodik el. Alkalmazkodó típus, nem szívesen vállal felelősséget tetteiért. Ha számára kellemetlen szituációba pottyan, menekül belőle. Ez vonatkozik az szerelemre is. Félénk, előfordul, hogy elmenekül a szerelem elől. Ha meghódítják, odaadó, hűséges, szenvedélyes szerelmes, de csak akkor, ha a partnere nyugalmat teremt számára. Ha fellángol a szenvedélye, minden őrültségre képes. Nagyon féltékeny típus, így nem teljes a boldogsága, nem tud elmerülni a szerelem boldog érzelmeiben. Könnyen sebezhető. Ragaszkodik partneréhez, sosem hagyná el.

 

GESZTENYEFA

május 15. – május 24. november 12. – november 21.

 

Idealista, kiváló diplomata. Birtokló, uralkodó típus, de ha a szükség vagy az élethelyzet úgy kívánja mindenét odaadja. Szüksége van a nyugalomra, kiegyensúlyozott életre, hogy jó munkát végezzen. Gyakran vitatkozik, köti az ebet a karóhoz még akkor is, ha nem neki van igaza. Makacsul ragaszkodik véleményéhez, ezért sokszor kerül kellemetlen helyzetbe. Rosszul viseli és nem tűri az igazságtalanságot. Takarékos, sokszor már túlságosan is. Hűséges és megbízható, de nagyon nehéz vele kijönni, mert indulatos, hirtelen haragú sértődékeny. Nem beszéli meg a problémát, inkább sértetten félrevonul. Ezért is nehezen talál társat magának. Ha még is sikerül szereti a szép otthont, családot. Érzéseit nehezen mutatja ki. Szemérmes, de sok gyengédséggel oldani lehet a visszahúzódó félénkségét, akkor viszont egy érzéki, csodálatos szerető, de csak akkor, ha teljesen biztos a társa szerelmében. Szerelme élete végéig tart. Nem hízelgő típus, csak egyszer szeret igazán.

 

JEGENYEFA

február 04. – február 08.   május 01. – május 14.    
augusztus 05. – augusztus 13.    november 03. – november 11.

 

Magas, erős, szívós fának tűnik, ez azonban csak a látszat. Valójában törékeny, félénk természet. Úgy érzi, hogy nehéz az élet, az akadályokat nehezen küzdi le. Fontos számára a védelem, a harmónia. Érdekli a művészet, szereti a zenét. Hűséges szerelmes, ragaszkodik társához. Igazi kapcsolata azonban várat magára, mert sokat válogat. Olyan partnert keres, akivel a kapcsolata egy életre szól. Az otthon és a család fontos szerepet tölt be életében. Megbízható, lelkiismeretes nemcsak a párkapcsolatban, hanem a munkában is.

 

CIPRUS

január 25. – február 03.    július 26. – augusztus 04.

 

Behízelgő a modora. Nem ismeri az akadályokat. Mindig bizonyítani akar, nemcsak másoknak, hanem magának is. A munka csak másodlagos számára, mert a szerelem és szenvedély elnyomja. Kalandvágyó. Mindig újabb és újabb élményre vágyik. A szerelme szenvedélyes, viharos. Szerelmi tapasztalatait egész fiatalom kezdi gyűjteni. Az őrült szerelem hajszolása azonban élete második felében már visszafogottabb lesz. Hangulatváltozásai időnként gondot okoznak neki, de alapjában véve vidám természetű. Szabadsága és függetlensége igen fontos számára. Nem tűri, hogy kisajátítsák semmilyen tekintetben.

 

FENYŐFA

január 02. – január 11.     július 04. – július 13.

 

Nem olyan hideg, távolságtartó és kulturált, mint amilyennek első látásra tűnik. Megbízható, ismeri, tudatában van értékének, tudásának, adottságának. Nézetei nem téríthetők el.. Amit eltervez, azt végre is hajtja. Szorgalmas, intelligens, szakmai sikerei nem vitatottak. Szereti a szépet, a stílusosat nemcsak az otthonában, hanem a ruházatában is. Belső világát, érzelmeit nem mutatja, zárkózott. Időre van szüksége, hogy megnyíljon. Sokszor unalmasnak tűnik, pedig tud huncut, tréfás, szellemes is lenni. Nehezen lehet elnyerni a szerelmét, de választása élete végéig szól.

 

ALMAFA

június 25. – július 03.    december 22. – január 01.

 

Egész életére jellemző a vonzerő, a belső kisugárzás. Legtöbbjük törékeny testalkatú. Mindig újra vágyik, élete mozgalmas. Naivnak tűnik, mindenkiben a jót látja meg, ezért gyakran csalódik. Anyagi téren csak élete második felében érezheti magát biztonságban, mert ekkorra éri el, hogy hivatását igen komolyan vegye, egyre aktívabban dolgozik. A szeretet és a törődés fontos szempont számára. Nem szereti a magányt, mindig kell valaki az életébe. Szereti a természet közelségét, a csendet. Nem szereti a zajos helyeket. Otthona szép, rendezett.

 

BERKENYE

április 01. – április 10.    október 04. – október13.

 

Amennyire törékenynek látszik, annyira szívós, kitartó. Vezetésre termett. Kitartásával ezt el is éri. Nem szeret sokat meditálni a dolgokon, a tettek embere, ezért sokan kedvelik. Nyugtalan, mindig okoz meglepetést. Az új dolgokat, új embereket kész befogadni, megismerni. A szerelemben heves, féktelen, szenvedélyes. A változást kedveli, szereti a függetlenséget. A szerelem beteljesülése sokáig várat magára, mert úgy gondolja, hogy lesz majd megint egy újabb partner, aki új dolgokra tanítja.

 

MOGYORÓ

március 22. – március 31. szeptember 23. – október 03.

 

Az életben szerencsés. Bájos, különleges kisugárzása van. Nagy benne a másoknak megfelelni akarás. Fejlett a közösségi érzése, mindig segítőkész, megérti, meghallgatja mások gondjait. Intelligens, barátságos, vidám, jókedvű, a sikerért keményen dolgozik. Tiszta éleslátású, kiváló az ítélőképessége. Titokzatos. Nem sokat tudunk meg róla, gyorsan forog az esze, ha szükséges gyorsan hoz jó döntéseket. Bosszúálló típus. Ha megbántják megtorolja. Vonzza a szerelmet. Nagy csábító erővel bír. A végletek embere. Hangulata, szerelme olyan mint a tűz meg a jég. Lobod, majd megfagy. Irányító típus. A hűségről néha megfeledkezik, de a szerelme mindig szenvedélyes. A szerelemben tisztességes, nem kell rá féltékenykedni. Képtelenség neki ellenállni. Hosszú pórázra engedve hű marad. Igyekszik megfejteni párja álmait, hogy még boldogabbá tegye.

 

EPERFA

február 09. – február 18. augusztus 14. – augusztus 23.

 

Zárkózott, magabiztos, szereti befolyásolni az embereket. A monoton egyhangú munkát nem szereti. Csak olyan munkát végez, amelyben örömét leli. Önálló, elszánt és bátor. A szerelmi élete kalandos. Válogatós, várja a nagy szerelmet, ennek ellenére nem jellemző rá a nagy érzelmi kinyilvánítás. A párja nem mutathatja ki féltékenységét, mert az a kapcsolatukba kerülhet. A párjának együttműködőnek kell lennie, hogy együtt maradjanak. Öntudatos, a szabadságot és a függetlenséget helyezi előtérbe, de szüksége van a társa erejére, energiájára. Családjával szemben nagy a felelősségérzete.

 

FÜGEFA

december 12. - december 21.

 

Mindig harcol, mindig ellentmond, akaratos. Csak neki lehet igaza, nem tűr ellentmondást. Olyanok közelségét kedvelik, akik mindig mindenben egyetértenek vele, és alárendelik magukat akaratának. Céltudatos tervező, jó stratéga és amit célul kitűz azt jól végre is hajtja. Szereti a praktikus dolgokat, két lábbal áll a földön, bár gyakran álmodik a szerencséről, csodás dolgokról. Nem kockáztat, kis befektetéssel nagy eredményt szeretne. Szereti a családját, de nem siet lekötni magát. Ha leköti, akkor sem lesz a hűség mintaképe. Imádja viszont a gyerekeit.

 

PLATÁN

január 12. – január 24. július 15. – július 25.

 

Jellemző rá a nyugalom, nehéz kihozni a sodrából. Erőt sugároz. Az irányítgatást, parancsolgatást nem tűri. Erős akaratú. Sok embernek segít jó tanácsaival. Tapintatos, okos, gyors felfogású, intelligens, jólelkű, ez a jellemvonás megvédi a veszélyektől. Fejlett a szépérzéke, a dekoratív partnert keres, szereti a divatos öltözködést. Nehezen lobban lángra, de ha mégis bekövetkezik hosszantartó tűz lobog benne.

 

TÖLGYFA

március 21.

 

A tölgyet a fák királyának is nevezzük. A tölgyfa típusú emberek erősek, energikusak, reményekkel teliek, bátrak, büszkék és vakmerőek. Ha az élete mélyponton van, ő rövid idő alatt felküzdi magát. Gyakran tapintatlanul viselkedik. Mindent egyedül akar csinálni még akkor is, ha veszély áll fenn. A gyakorlati életben érzi jól magát. Határozott. Sérelmeit nem felejti, nehezen bocsát meg. Konzervatív típus, az alkalmazkodó képesség nagyon nehéz számára. Mindig végrehajtja amit maga elé célként kitűz. A szerelemben szenvedélyes hódító. Minden szerelem a szerelem körül forog. Uralkodó típus. Elvárja az alkalmazkodást, a teljes odaadást, ellentétben magával. Sokáig nagy szenvedéllyel keresi az igazit. Ha megtalálta lenyugszik. A szerelemben találékony, nagy a képzelő ereje.