Varázslatos Idézetek

"Szerinted lehetetlen, szerintem bármi lehetséges.

Szerinted minden rossz, szerintem bármit jobbá lehet tenni.
Szerinted kevés már a szépség, szerintem mindenben ott él.
Szerinted túl sok a zsákutca, szerintem csak néhol mászni kell.
Szerinted minden szürke, szerintem csak be kell festeni az életet.
Szerinted álmaink elérhetetlenek, szerintem bármit elérhetünk.
Szerinted úgy is kudarc lesz, szerintem előbb-utóbb sikerül.
Szerinted nem szabad reménykedni, szerintem válaszd ki a legnagyobb álmot, és harcolj érte életed végéig.

Látod? Csak te döntöd el, melyik oldalra állsz, s hogy miként éled le az életed. Dönts jól, mert meghatározza majd a jövődet, s a szeretteidét!"

Peter Noel

 


 

"Ahhoz, hogy jól kezeljük a félreértéseket, az emberi butaságot, vagy a rosszindulatot, érett személyiség kell. Tudniillik elfáradunk az évek alatt zajló vitákban, és néha bizony, letépnénk a falakat is. Pedig nem kellene mást tennünk, mint humorral felfogni az egészet. Mert humor nélkül az élet nem több, mint egy nagy játszótér gyerekek nélkül. Amíg mások rosszindulata, butasága színezi sötétre a napodat, addig nem tanultad meg elengedni a felesleges dolgokat. S mindaddig, míg mások mérgét cipeled, nem tisztul ki a lelked, és nem leszel képes továbblépni.

Én azt mondom, mosolyogj! Mert a félreértés, a butaság, a rosszindulat nem több, mint egy sóhaj, s nem kell mást tenned, mint messzire fújni a tüdődből."

Peter Noel

 

 

"Annak akinek van hite, nem lehet annyi negatív bizonyítékot mondani ami megingatná a hitét; és ez igaz fordítva is. Akinek nincs hite, annak a világ összes pozitív bizonyítéka sem elég."

 

 

'Azt mondod, nem tudsz már hinni, nincs értelme. Azt felelem, én hinni fogok akkor is, ha hajóm alatt a tenger haragra gerjed, s dühös hullámai ismeretlen vizekre visznek. Azt mondod, nincs értelme harcolni, mert mások már mindent elvettek. Azt felelem, az utolsó lélegzetemig küzdeni fogok, mert az ember álmodni született, s nélkülük halottak vagyunk. Azt mondod, az emberek nem képesek már szeretni, észre sem veszik egymást. Azt felelem, nézd őket, mikor megérintik az állataikat, vagy rámosolyognak a barátaikra és a családjukra. Az embereknek igenis van szívük, csak félnek egymást szeretni. Félnek igazán megnyílni, félnek kockáztatni.
...
Merjetek végre élni! Kockáztassatok az élet minden területén! A karrierben, a szerelemben, az álmokban, mindenben. Lépjetek ki a komfortzónátokból! Higgyétek el, megéri..."

Peter Noel

 

 

"akit tényleg érdekelsz, harcol érted, időt tölt veled, s nem fordul el rögtön tőled. Aki tényleg kíváncsi rád, kérdez és meghallgat. Aki valóban törődik veled, ösztönöz, kiáll érted, és nem feledkezik el rólad. Aki vágyik veled lenni, tesz érte, hogy így legyen, és nem keres folyton kibúvókat. És azt hiszem, a legfontosabb, hogy az igaz szeretet meg is becsül, s nem felejti el idővel a másik értékét.

Úgy hiszem, nincs fontosabb annál, minthogy megleljük azokat, akik mellett megtaláljuk jobbik természetünket. Akik ösztönöznek, inspirálnak, erősítenek minket. Akik akkor is látják bennünk a jót és a szépet, amikor mi nem találjuk.
...
Találjátok meg azokat – igaz barátokat, szerelmet, munkatársakat, családot – kik a legjobbat hozzák ki belőletek! Muszáj, hogy így legyen...."

Peter Noel
 

 

"Minden újjászületésnek két fázisa van: egy megrázkódtató, félelmetes, riasztó szakasz - amikor a régi eresztékei hirtelen megrepednek és semmivé válnak - s egy örömteli, felemelő fázisa, amikor az új színre lép.

Lelked csendes középpontjából tudd azt, hogy kívül két állapoton mész át: egy megrázó, nyugtalanító és szorongást keltő - s egy derűs, örömteli, oldott fázison. Ezek az érzelmi kísérői egy új életkorszakodnak.
Aki nem fél, a vízen is járni tud.."

Müller Péter

 

 

"...,Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy..... "

Müller Péter

 

"...Mindegyikünk szeretne valakit, aki osztozik velünk a legnagyobb mélységben is. Aki ismeri a legbelsőbb gondolatainkat. Aki, ha kell, velünk ugrik a szakadékba. Aki meghallgat minket, amikor szólunk. Aki ért minket egyetlen rezdülésből, s hibáink ellenére, szeret. Mindegyikünk vágyik valakire, aki szenvedéllyel van irántunk, aki törődik velünk, aki segít újra színesen látni a világot. Aki által megszereted azt is, mit addig nem kedveltél...."

Peter Noel

 

"Senki sem tudja, hogy a következő pillanat mit fog hozni, meglehet, hogy a legnagyobb gödör mélye rejti az aranyrögöt..."

A.J. Christian

 

"Nem az a tapasztalat, amit átélsz, hanem amit közben érzel..."