Ásványok gyógyhatásai

 

Minden kő, hasonlóan a növényekhez, különböző frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk. Olyan ez, mintha egy zenekarban a ritmuszavar miatt elcsúszott hangszert térítenénk vissza saját ütemébe, ami elengedhetetlen a harmonikus összhangzáshoz. A szervek egészséges rezonanciájának eltérését rossz közérzetként, betegségként éljük meg. A betegséget pedig okozhatja akár saját negatív gondolkodásunk, kellemetlen emlékképeink, energetikailag blokkolt környezetünk.
A kövek rezgései lelki síkon is hatékonyan működnek, és feloldják érzelmi gátjainkat, rossz beidegződéseinket, harmonizálják, kisimítják testi-lelki-szellemi energiamezőnket.

 

Achát

 

Csakra: szívcsakra, gyökércsakra, köldökcsakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Segít  a  gyakori fejfájás ellen, de jó még láz, epilepszia, terméketlenség, bőrbetegségek, szembetegségek, gyenge látás, depresszió ellen is. 
Erősíti a tüdőt, gyomrot, májat és az agyat. 
Emésztésélénkítő hatása is van. 
Nyugalomra, biztonságra, lelki érettségre, emberismeretre, fantáziára ösztönöz. 
Jó még a  gyomorra, belekre, belső szervekre, méhre. 
Segít az epilepszia ellen.

Lelki síkon: Nyugodt és tiszta gondolatokat hoz és feloldja bennünk a szorongást és a nyugtalanságot.
Stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. Nyugalomra, biztonságra, lelki érettségre, emberismeretre, fantáziára ösztönöz.
Ereje összhangba hozza a pozitív és negatív erőket, enyhülést ad, nyugtató hatású. Erősíti az önbizalmat, táplálja a szeretetet, bátorságot ad az újrakezdéshez. 

 

 

Akvamarin

 

Csakra: torokcsakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Halak, Vízöntő

Szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését. Alkalmazható pajzsmirigy problémák, mirigydaganatok és gyulladások kezelésére, szabályozza a hormonokat és a növekedést. Immunrendsz ererősítő, frissítő. Jótékonyan hat a megfázásra, léguti betegségekre. Segít regenerálni a megfáradt szemet.

Lelki síkon: a boldogság, remény és hosszú fiatalság köve. Párkapcsolatokban segít a különbségek feldolgozásában és feloldásában, biztosítva azok kiegyensúlyozottságát. Mélyíti az egymás iránti bizalmat. Talán ezért is tartják az akvamarint a hosszú, boldog kapcsolatok (házasságok) kövének.

Enyhíti a depressziót és a szélsőséges hangulatingadozásokat. Csökkenti a stresszt.

 

Ametiszt

 

Csakra: gyökércsakra, koronacsakra, napfonatcsakra
Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak

A torok és a légzőrendszer betegségeinek a gyógyítására kiválóan alkalmas. Vértisztító, javítja a látást. Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében.
Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. Hat az idegekre és az izületekre, elősegíti a kötőszöveti húzódások gyógyulását.

Lelki síkon: Kiegyensúlyozó hatással van a túlzott és a hyperaktivitásra, illetve a belső nyugtalanságra. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére.
Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van.

Apatit

 

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy: Ikrek

Minden terület működését fokozza! Javítja az ellenállóképességet, erősíti az idegeket, izmokat és izomszöveteket. Csonttörésnél serkenti a gyógyulást, gyorsítja a sejtek regenerálódását. Csontritkulás esetén is nagyon hatásos!

Lelki síkon: az apatit növeli az eltökéltséget, energiatartalékokat raktároz el. Nyitottságra és az emberekkel szembeni könnyedségre ösztönöz: arra bátorít, hogy keressük mások társaságát, könnyíti a kommunikációt. Megszünteti a tartózkodást és az elhidegülést, az önmagunkkal és másokkal szembeni negatív beállítottságot.

Aventurin

 

Csakra : szívcsakra

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő
Jó hatással van a bőrre, alkalmazzák allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanások kezelésére.
Leégéskor is hasznos hűsítő hatása.
A különféle bélproblémák, például a püffedtség, a hasmenés vagy a székrekedés is remekül kezelhetők aventurinnal.
Hatással van a zsíranyagcserére is, így segítheti a felesleges zsír lebontását

Lelki hatásai:  Megnyugtatja a szívet, feledteti gondjainkat.
Hatékony a félelem és szorongás oldásában, és a hangulatingadozások kiegyensúlyozásában.

Breccsajáspis/Jáspis

 

Csakra: mindegyik

Csillagjegy: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést. Hasi gyulladás, felfúvódás esetében alkalmazható. Erősítik a hólyagot, segít a vesebetegségek, a vesekő és a bélfekélyek esetében. Jó  még a gyomorra, a májra, a keringésre, terhességhez, szüléshez, a nemi szervekre.
Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert.
A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára.
Segít leküzdeni a vashiányt és a vérszegénységet. A mirigyekre gyakorolt hatásuk jó,segít a méregtelenítésben. Csillapítja a rosszullétet, erősíti a gyomrot és megakadályozza a hányingert. Hatásosan alkalmazható még székrekedés és menstruációs panaszok ellen.

Lelki síkon: Mozgékonyabbá és dinamikussá tesz. Megnyugtat és kiegyensúlyozottá is tesz. Növeli a lelkierőt, újult életerőt ad. Elégedettséget és megértést hoz a házasságban, barátságban és a hivatásban. Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a vitalitást. Harmonizálja az egész testet és lelket, elűzi a negatív gondolatokat.

Fluorit

 

Csakra: homlokcsakra, koronacsakra

Csillagjegy: Vízöntő, Halak

A fluorit hatékonyan gyógyító eszköz, elbánik a fertőzésekkel és a rendellenességekkel. Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára. Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban; gyógyítja a fekély és a sebeket. Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc–, illetve homlok üreg–gyulladásra. Feloldja a letapadásokat, mozgékonnyá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit.

Lelki síkon: Lehetővé teszi, hogy megértsük, a gondolkodásunk és az érzéseink milyen hatással vannak a szervezetünkre. A kapcsolatokban az egyensúly fontosságára tanít. 
feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira, és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat. Növeli a magabiztosságot, ügyességet.
A fluorit fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, valamint megakadályozza a mentális rendellenességet.
Szétoszlatja az illúziókat, felfedi az igazságot. Nagyon hasznos, ha pártatlanul és objektíven kell állást foglalnunk.

Füstkvarc

 

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy: Bak

Megnyugtatja az idegeket, növeli a stressz-tűrést, csökkenti a félelmet, a depressziós hangulatot. A nehéz időszakokban is nagy lelki nyugalmat ad.

Általános fájdalomcsillapítóként is használható. Főleg a has, a csípő- és lábbetegségeken segít, de erősíti a hátat is  Jótékonyan hat az izom- és kötőszövetre. Segít az ízületi problémákon, azáltal, hogy feloldja az ízületi lerakódásokat.   Minden szinten elősegíti a méregtelenítését és az árványi anyagok felszívódását. Serkenti a hormontermelést. Segíti a szexuális energiák helyes áramlását, és növeli a férfiasságot, mivel tisztítja a Gyökércsakrát.

Lelki síkon: A kő spirituális energiája megnyugtat, ezáltal segít, hogy a mindennapi stresszel szemben ellenállóbbak legyünk. Támogatja a pozitív gondolatokat.

Bátorságot ad a problémákkal való szembenézéshez és csökkenti a hibázás miatti aggodalmainkat. Fokozza bennünk az élni akarást, ezáltal növeli a terhelhetőséget is.A felénk ható negatív energiákat "csapdába ejti", semlegesíti és szétoszlatja, a pozitívokat pedig felerősíti.

Segít megválni olyan dolgoktól, amik már nem szolgálják a fejlődésünket, így azokat az embereket is távol tartja tőlünk, akik csak érdekből voltak eddig velünk 

Gránát

 

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy: Kos, Ikrek, Oroszlán, Skorpió, Nyilas, Bak

A gránát minden fajtája segít a test gyulladásos folyamatainak leküzdésében és a sebek gyógyulásában.
Energiát adnak, növelik az ellenálló erőt, mert élénkítik az immunrendszer működését. A gránát használata az immunrendszerre gyakorolt kiváló hatása miatt valójában az összes szervet serkenti.  Hatnak a vérre is, javítják a vérképet, segítenek a vér betegségeinek legyőzésében. Óvnak az érelmeszesedéstől is. 

Lelki síkon: Élénkítő és erősítő hatású. Bátorságot és bizalmat öntenek belénk még a nehéz helyzetben is.
A gránát védelmező, nagy erejű kő, ami kitartással és energiával ruházza fel tulajdonosát. 

Hematit

 

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő

Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyult. Általában jó segítség a vashiánnyal szemben.
Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el.
A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémák esetében. Aranyér esetén is alkalmazhatjuk.
Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor. Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését.
Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével.
A rendszertelen menstruáción is javít.
A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. 

Lelki hatásai: Kimondottan jó mind tüzes, mind csendes, érzékeny emberek számára is, hogy segítsen a helyüket megtalálni a világban. A felső csakrában túlsúlyosan elhelyezkedő emberek számára támogatja a leföldelődést, az anyagi javak jobb bevonzását.Használatával javíthatunk életminőségünkön és fokozhatjuk vitalitásunkat. Ösztönzi a dinamikát és aktiválja az akarat- és tetterőt. Támogatja az elalvást, életkedvet. Több életörömöt ajándékoz nekünk. Segít hogy újra önállóak legyünk. Csökkenthetők vele a lelki görcsök. Kiszűri a káros sugárzásokat. 

Holdkő

 

Csakra: szakrális csakra, torokcsakra

Csillagjegy: Rák, Bak, Halak


A holdkő segíti a tobozmirigy működését. 
Testet és a lelket egyaránt harmonizálja. 
A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termkenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák. 
Hatással van a csontozatra is, rendszeres használatával megelőzhető a csontritkulás.
Hormonális hajhullás ellen is alkalmazhatjuk. 
Egyenletesebbé teszi és javítja a nyirokkeringést, ezért a nyirokutak elzáródása, vizenyő, vagy végtagdagadás esetében is segíthet.

Lelki síkon: Nyugtató hatású, akár irracionális félelmekről, tébolyról, skizofréniáról vagy tévhitről van szó. 
A holdkő segít, hogy felismerjük tudattalanunk üzenetét. Emlékeztet álmunkra, megmutatja érzelmi konfliktusainkat. 
Nem csak a belső fejlődésünket segíti, hanem erősíti intuíciónkat is, segítségével felélednek és szilárdabbá válnak médiális képességeink.

Hópehely obszidián

 

Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra

Csillagjegy: Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

Az obszidiánok antibakteriális hatásuknak köszönhetően gyorsítják a sebek gyógyulását, és hatásosak a gyulladásokkal szemben.Pozitívan hatnak allergia esetén.
Fokozzák a vérellátást, erősítik a beleket. Élénkítik az emésztést. Hatnak az egyensúlyzavarok, a frontérzékenység és az utazási betegség ellen. Csont -, lágyék - és izomfájdalmak, illetve gyulladások esetén is hasznosak. 

Lelki síkon: Oldják és megszüntetik az energiaáramlás blokádjait, jó földelők, félelmek és depresszió ellen is hatásosan használhatók.
Segítenek a sokk és traumák feldolgozásába, a testi és lelki fájdalmakat pedig egyaránt elmulasztják. Segítségével aktiválhatjuk tudatfelettinket illetve emlékezetünkbe idézhetjük az elfolytott tudati tartalmakat. Segíti a tisztánlátás képességét. 

Howlit

 

Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra, napfonatcsakra

Csillagjegy: Ikrek

Segíti a fogyást, salaktalanítást. Csökkenti a folyadékraktározás. Enyhíti a bélzavarokat, a gyomorégést és a hányingert. Enyhíti a kontaktmérgek okozta bőrirritációkat. Óriási segítség a súlyproblémákkal küzdő emberek számára, a követ a fogyókúrázók köveként is ismerjük.Gátolja a véralvadást így csökkentve a trombózis veszélyét. Erősíti a fogakat, a szívet és az ereket.
Fejfájás, reumatikus megbetegedések és neuralgia esetén is része lehet a kezelésnek.

Lelki síkon: Erősíti az akaratot és a kitartást. Higgadtságot és türelmet kölcsönöz, méregteleníti a testet és a lelket.
Tulajdonosát megtanítja, hogy meghallgasson másokat, elmélyíti az önmaga és mások iránti szeretetét.
Vonzza a testi, az emocionális és a lelki mérgeket is, így segítve minket, hogy olyan tisztává és világossá váljunk, mint amilyen ő maga. Segíti az önállóság kialakulását, életünk önálló irányítására, figyelmességre ösztönöz.
Segíti az ellazulást, az izgalmi állapot elmúlik, a nyugalom és higgadtság visszatér általa. 

Indiaachát

 

Csakra: gyökércsakra,napfonatcsakra, szívcsakra

Csillagjegy: Bika, Szűz

Csillapítja a lázat, javítja a látást, erősíti a fogakat, elállítja a vérzést, enyhíti a szemgyulladást, és a bőr irritációit.
Növeli a szaporodóképességet. Az egészség köveként az agyra, a belekre, emésztésre, fekélyekre, a hormonháztartásra, az idegekre és a fogínyre is kiterjed hatása Méregteleníti a szervezetet.

Lelki síkon: Hatásos a depresszió és letargia ellen, az öröm- és boldogságérzetet erősíti.

Kalcedon

 

Csakra: torokcsakra

Csillagjegy: Nyilas, Vízöntő, Ikrek

A légúti megbetegedéseknél (torokgyulladás, mandulagyulladás, hörghurut), beszédzavaroknál, dadogásnál kiválóan alkalmazható. Erősíti a hangszálakat, így ha rekedtek vagyunk, kapar a torkunk, vagy elment a hangunk használjuk bátran a kalcedont.
Hatékonyan tisztít, különösen a nyílt sebeket. Csökkenti a szenilitás és az elmebaj tüneteit. Gyógyítja az epehólyagot, a csontokat, a lépet. Megakadályozza az ásványi anyagok lerakódását az erekben.
Támogatja a pajzsmirigy anyagcseréjét, fokozza a szervezet nyiroktermélését. Enyhíti a hányingert és a frontérzékenységet.

Lelki síkon: A kalcedon korunk legfontosabb gyógyító kristályai közé tartozik. Fejleszti a testvériességet, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. A szónoklatok köveként tartják számon.
A kalcedon általános hatásai közé tartozik a könnyedség, nyitottság, barátkozókedv és megértés. Javítja a képességeket, a kommunikációt. Segít felszínre hozni az elfojtott érzéseket. Megtanít, hogyan hallgassuk végig mások gondolatait, ugyanakkor segít a saját gondolatainkat rendezni. Csökkenti az önbizalomhiányt, nyitott és lelkes egyéniséggé tesz.

Karneol

 

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy: Kos, Rák, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő

Javítják a vérképet, oldják a vérrögöket és véraláfutásokat, segítenek elállítani a vérzéseket, gyorsítják a sebek gyógyulását.
Gyomor - és bélproblémák esetén is hatásos: a bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás, szorulás megszüntetése.
Használhatjuk anyagcsereproblémák esetében is.Javítják a szervezet ásványi - és tápanyagfelvételét. A karneolok segítenek a vese - és hólyagkövek feloldásában, véres vizelésnél, az ún. "női betegségeknél" . Növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát. A karneol csökkenti a koleszterinszintet is! Karneollal csökkenthető a láz és a lázrohamok könnyíthetők. Hatással van a lépre, májra, gyomorra és nyirokra. Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében.
Csalánkiütés ellen is használatos. 

Lelki síkon: hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó, akár máséról. Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negativitást és élet szeretettel helyettesíti. A karneol fejleszti az elemzőképességet, és egyértelműsíti a megérzéseinket.  

 Labradorit

 

Csakra: napfonatcsakra ,szívcsakra, torokcsakra, homlokcsakra,

Csillagjegy: Bak, Halak

Jó hatással van a szem és az agy rendellenességeire, oldja a stresszt és szabályozza az anyagcserét. Gyógyítja a köszvényt a megfázást és a reumát; egyensúlyban tartja a hormonokat és csillapítja a menstruációs feszültséget, és csökkenti a vérnyomást.

Lelki síkon: Eloszlatja a félelmet és a bizonytalanságérzetet, és a korábbi lelki csalódásokból származó lelki bánatokat, beleértve az előző életből származóakat is. Erősíti a hitet önmagunkban és a bizalmat az Univerzumban. Eltávolítja mások kivetítését, különösen azokat a gondolatformákat, amelyek az aurára kapcsolódnak rá.

Leopárdjáspis

 

Csakra: színtől függően minden csakra

Csillagjegy: Kos, Nyilas, Bak, Oroszlán, Rák, Halak, Skorpió Szűz, Ikrek

Segít emésztési problémáknál, az epehólyag, a vesék és a máj megbetegedéseinél, stabilizálja a test védekező rendszerét. Jó a gyomorra, a belekre.

Lelki síkon: A leopárdjáspis tudásunkban megszilárdít, megértésekkel tovább visz minket. Segít a tudást az élet dolgaiban kamatoztatni. Rávilágít, mi a teendő, de nem ad újabb impulzust. Az aktív és a nyugodt időszakok kiegyensúlyozását szolgálja, segíti a nyugodt, mély alvást. Növeli a lelki erőt, újult életerőt ad. 

Malachit

 

Csakra: szívcsakra

Csillagjegy: Bika, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő

A gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használhatjuk. A túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti. Általában javítja a látást, erősíti a látóidegeket. Erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását. Aktiválja a test öngyógyító folyamatait. Erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust. Hatásos szívgyengeség, szívfájás, szívneurózis és erős szívdobogás esetén. Női panaszok, fájdalmas menstruáció vagy menstruációs zavarok esetében szintén használhatjuk, de szülés megkönnyítésére is alkalmas. A malachit férfiaknál és nőknél egyaránt fokozza a termékenységet.

Lelki síkon: Segít a lelki blokádok feloldásában, begyógyítja a lelki sebeket. A félénk, tartózkodó, bizonytalan emberek számára nagyon hatásos ez a kő. Erősíti a képzelőerőt és a felfogóképességet. Javítja a kitartó képességet. Megóv a negatív sugárzásoktól. A barátság szimbólumaként is tartják, ez még az ókorból ered. Az egyiptomiak a remény és a bizakodás köveként tisztelték, viselőjének szerencsét és harmóniát hoz a partnerkapcsolatban.

Mokait

 

Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra

Csillagjegy: Szűz, Halak, Mérleg

Sérülések és duzzanatok, a fogíny, homlok- és arcüreggyulladás kezelését segíti, mérsékli a száraz köhögést, aktiválja a máj és a lép működését, tisztítja a vért és erősíti az immunrendszert. Csökkenti az idegi eredetű stresszt.

Lelki síkon: növeli a befogadóképességet, tágítja az érdeklődést.

Napkő

Csakra: napfonatcsakra
Csillagjegy:  ------
Szívproblémákra, szív erősítésére kedvezően hat. Hatásos köszvény, ízület- és csontbetegségeknél, hörgők megbetegedésénél, asztmánál és vérellátási zavaroknál. A napkő serkenti az öngyógyító képességeket, szabályozza a vegetatív idegrendszert és összehangol minden szervet.
Lelki síkon: Félelmek és depresszió ellen, erősíti a lelki gyengeséget, önuralmat és magabiztosságot kölcsönöz. Megszünteti a kirekesztettség, a hátrányos helyzetűség és az elhagyatottság érzetét. Feloldja a gátlásokat és a bogarainkat.

Ónix

Csakra: gyökércsakra
Csillagjegy: Nyilas, Bak, Vízöntő
Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, így például Alzheimer - kór, epilepszia, valamint apatikus állapotok kezelésére használhatjuk.
Javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást.
Hat a fülre, ezért alkalmazzák belsőfülbetegségek, fülzúgás, nagyothallás vagy hallás romlása esetében is.
Hatással van minden daganatféleségre. Használhatjuk a szem könnyezése vagy látásgyengeség esetén is.
Az ónix erősíti immunrendszerünket, véd a fertőzésektől.
Lelki síkon: Véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti befolyásolhatóságunkat, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket.
Bánat és melankólia (melyek szintén a negatív energia megtestesülései) esetén is hatásos. Fokozza a koncentrációnkat és az öntudatunkat.

Prehnit

Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra
Csillagjegy: Mérleg
Élénkíti az anyagcserét, méregtelenítést és zsírok égetését.  Erősíti a hólyag és vese működését. Kitűnő a rémálmok és mindenfajta félelmek és fóbiák kezelésében.
Lelki síkon: Derűt, méltóságot és teljesség érzetét nyújtja.  Azok köve akik úgy érzik túl nagy súlyt cipelnek. A belső nyugalom és higgadtság érzését közvetíti viselőjének.  Pulzálása révén Rafael arkangyal energiájával áll érintkezésben.  Isteni segítséghez folyamodva erősíti a jövendölés képességét.
Megjegyzés: Nagyon érzékeny kő, soha ne tegyük ki víz vagy közvetlen napsugárzás hatásának!

Rodonit

Csakra: szívcsakra
Csillagjegy: Kos,  Bika,  Mérleg, Bak

A rodonitot autoimmun betegségek, genetikus betegségek, pajzsmirigyzavarok, hegesedési zavarok, asztma, ekcéma, gyomorfekély, de sclerosis multiplex vagy Parkinson - kór esetében is használhatjuk.
Hatásos a csontritkulással szemben is.
Hatására felgyorsul a sejtképződés, elmúlnak a vérzések, meggyógyulnak a sebek.
Harmonizálja a szívcsakrát, ezért keringési ésszívproblémák esetében is jó szolgálatot tesz.
A rodonit erősíti a csontokat és a csontszöveteket, ezért izommerevedés vagy feszültségek esetében is használható.

Lelki síkon: Megszünteti a félelmet, bátorságot ad. Segítségével a lelki sebek éppoly hamar begyógyulnak, mint a testiek.
A rodonit erőt ad nekünk, hogy ha változtatni szeretnénk életünk megszokott menetén, könnyen keresztül tudjuk hajtani, pl. ha egy új munkahelyet találunk, vagy költözködünk. Örömöt és bizakodást meríthetünk a kő energiájából. Több nyitottságot és magabiztosságot nyerhetünk segítségével.

Rózsakvarc

Csakra: szívcsakra
Csillagjegy: Mérleg, Bika, Bak
Vérszegénység ellen, angina pectoris esetében, mozgási és egyensúlyzavarok kiküszöbölésére, női betegségek esetén, asztmás panaszok esetében használjon rózsakvarc ékszereket naponta, tegyen a zsebébe vagy a közelébe rózsakvarc marokkövet, ujjköveket amelyeket gyakran megérint. Nyugtató és csillapító hatással van a szívre.
Lelki síkon: A rózsakvarc erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, és segíti az alkotó gondolatokat.
Termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen és a lelki terhek megszüntetése is ajánlott! Finom rezgéseivel beburkolja a lelket. Sugárzása olyan, mint egy gyengéd érintés, ami alatt a szív fellélegzik, bizalmat nyer és fokozatosan ismét feltárul. Mások keménysége, durvasága, elutasítása vagy figyelmetlensége nyomán életünk során szerzett sebeink a rózsakvarc oltalma alatt lassan begyógyulnak.
Megjegyzés: A kövek energiája megsokszorozódik a ráeső napfénytől!

Rutilkvarc

Csakra: gyökércsakra, napfonatcsakra
Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Skorpió
Jó az allergiára, az asztmára, a légzési és a szívbántalmakra. Hasznos a krónikus betegségekre, valamint az impotenciára és a
meddőségre. Kitűnő kimerültségre és elcsigázottságra. Jótékonyan hat a légutakra, a hörghurutra; serkenti és kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését, elűzi a parazitákat. Segítia sejtek növekedését és regenerációját, helyreállítja a sérült szöveteket. Egyenessé teszi a testtartást.
Lelki síkon: Megszabadít a szorongástól, a határtalanság és a szabadság érzését közvetíti. Segít újratervezni az életünket és bizakodással nézni a jövő elébe. Tisztítja s energiával tölti fel az aurát. Csökkenti a
félelmet, a fóbiát és az aggódást, megszünteti a szorító érzéseket.

Sárga kalcit

Csakra: gyökércsakra, napfonatcsakra, szívcsakra
Csillagjegy: Rák, Mérleg, Bak, Halak

A kalcium, amely a kalcit fő alkotórésze, szükséges a véralvadáshoz, azidegrostok fejlődéséhez, a szabályos szívveréshez, illetve segíti a vas felszívódást a szervezetben. Ezen felül hatásos a csontozattal és ízülettel kapcsolatos problémák kezelésében, mint pl. csonttörés, csontritkulás, hátproblémák, ízületi gyulladás. Használhatjuk vastagbélbetegségek, szívpanaszok, körömbetegségekestében is. A kalcit erősíti az immunrendszert, emlékezetünket; megelőzi a mészhiányt,fogszuvasodást.
Lelki síkon: Erősíti a magabiztosságunkat, a tetterőt és az emlékezőképességet. Támogatja az önbizalmat és a kitartást, nyugalmat és a higgadtságot.

Szodalit

Csakra: homlokcsakra
Csillagjegy:
Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak
Használják a látás javítására, a szem gyulladásának eseteiben, retinaproblémák kezelésére. Szabályozza a vérnyomást, hat a hasnyálmirigyre, segít vércukorproblémák esetében. Ekcémára is hasznos segítség. Kezelhetünk vele minden mirigybetegséget, illetve a mirigyek működési zavarait, beleértve a pajzsmirigyet is. Mivel a nyaktájékra is pozitív hatással van, használhatjuk például rekedtség vagy gégepanaszok esetében is. A szodalit erősíti az immunrendszert. Hatásos nyirokproblémák esetében is.
Lelki síkon: A szodalit már nyers állapotban is megnyugtató hatású, hiszen ha ránézünk, a fátyolfelhőkkel átszőtt, ragyogó kék ég, vagy a tenger fehér tajtékot vető hullámai jutnak róla eszünkbe. A szodalit hatásával javítja tudatos észlelőképességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti emocionális kiegyensúlyozatlanságunkat is. Oldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot, általa bensőleg szabadabbnak érezzük magunkat.


Tigrisszem

Csakra: napfonatcsakra
Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást. Hatással van az izületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben. A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség. A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Lelki síkon: Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok. Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani. A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.

Turmalin

Csakra: szívcsakra
Csillagjegy: Mérleg, Skoprió, Bak
Erősíti az idegek, a vér, a lép, a máj és a szív működését. A sugárzásoknak kitett embereknél enyhít a sugárfertőzéseken. Harmonizálja a hormontermelő mirigyek és az immunrendszer működését.
Lelki síkon: Megszünteti a bánatot és feloldja a gátolt érzelmeket, barátságossá és élénkké tesz.

Türkinit (festett howlit)

Csakra: gyökércsakra, szakrális csakra
Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Bórtartalma révén befolyásolja a gyomor- és bélflórát, ezzel enyhíti az émelygést, a görcsöket és a hasmenést. Stabilizálja az egyensúlyérzéket, elősegíti az idegrendszer ellazulását és hatással van a kívülről észlelhető mérgezési tünetekre. Kalcium alkotóeleme viszont a hormon-, enzim- és fehérjetermelést serkenti. Segíti az anyagcserét is.
Lelki síkon: A kémiai összetevők olyan módon rendeződnek el az ásványban, hogy gondoskodnak a belső nyugalomról és kiegyensúlyozottságról, a bizalomról és a harmóniáról - azaz az önrendelkező, boldog életről.


Unakit

Csakra: napfonatcsakra, szívcsakra
Csillagjegy: Kos, Mérleg
Jelentősen meggyorsítja a betegség utáni lábadozást, elősegíti a pihenést.
Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit és segít, hogy gyorsabban váljunk ismét egészségessé.  Alkalmas a betegség megelőzésére, mivel erősíti az immunrendszert. Javítja a belek, a máj és a tüdő működését is.
Lelki síkon: Gyorsabban felépülünk a sorscsapások és lelki megrázkódtatások után.
Az Unakit segít, hogy harmonikus kapcsolatba kerüljünk embertársainkkal anélkül, hogy ez bármelyik fél függőségéhez vezetne.
Nagy segítség ez a kő azoknak, akik túlságosan befolyásolhatók, vagy hajlamosak elaprózni érzelmeiket és tetteiket!